Tuesday, 20 May 2014

akTiViTi di haRi miNggU

salam & selamat ptg
yahoooooo mnggu ni bos xde. sume bos o/station so blh la kt rileks2 sket. 
ehh bkn nk ngolor tau....hahahhahaha mcm terasa la plak =p 
keje2 yg terunggak masa cuti last week sume dh siap so blh la makan angin jp kan ^___^

story dh basi baru aku bkesempatan nk citer tp xpe la korunk layan kan je la ehh...
kejadian ni blaku weekend sblm medina demam tu. as usual setiap weekend kami mmg akan blik banting. hulu langat biasanya blik weekdays je sbb dkt sgt dgn umah kan.

weekend tu FIL nk g main golf dkt kelab golf morib so aku pun ajak hubby bwak Medina g swimming dkt kelab tu. smntr tggu atok play golf Medina blh swimming :)


muke xcited nk swimming


haiiippp nape x menyabo sgt awk ni ehh Medina?? 
terus nk terjun pool ye?


hamboiii tenang je dia ehh? siap lapang kan tngn mc tu ehh.....mummy lepaskan baru th =p


muke suke sngt



muke marah n xpuas hati bile aku letak dia dlm pelampung tu. haihh mummy pun nk swimming la so Medina dok la dlm tu jp
hahha x smp 10min pun dh mjerit2 xnk dok dlm tu.


ok2 daddy take over plak ehh..mummy nk swimming =p


tgk la tu muke dia bl dpat kuar dr pelampung tu...muke geram ke dgn air 
kaki n tngn kemain lg pandai main dgn air



daddy masuk kan muke dia dlm air pun dia rileks je...xde lngsng meronta2 or menanges.
hihi good gurl la anak mummy ni. x takut air :)
nnt dh bsar sket mummy hntr swimming class ok sy

Monday, 19 May 2014

RaGaM maSuK 8 buLaN

asslamaualaikum uolls....
fuuuh.....last week smnggu aku cuti keje n cuti berBW. isnin mmg aply cuti, selasa cuti hari wesak, rabu keje sehari pastu khamis & jumaat cuti kecemasan T___T
errrrm, mest bnyk story yg aku dh tetinggal ni....sory yek uolls, nnt jp2 lg aku terjah umah uolls ok :) 

ermm alkisah nyer yg aku cuti last week adalah sbb my lil princess demam panas tibe2.
hari rabu hari tu lepas amek dia blik dr taska aku bg dia mkn. tgh makan tibe2 muntah selambak. then aku rase badan dia mcm dedar2. terus aku check temp dia

suhu ptg tu 37.7 T_____T


aku terus bogelkan dia n lap dia dgn tuala basah/sejuk


demam2 pun masih aktif lg. x reti dok diam. so aku pun cool je la lg.
esok pg nyer aku bngn nk siap g keje tibe2 rase badan Medina panas sngt2. terus aku check temp dia. 
alamaak suhu main naik 38.4


smlm ok lg  x merengek start pg tu Medina dh start merengek. nk bekepit je dgn aku. dgn daddy pun dia xnk. hoii mmg btol2 menguji kesabaran aku masa tu. sbb x penah dia wat perangai mcm ni. sblm2 kalo demam pun dia cool je lg. siap blh gelak2 tp kali ni demam lain mcm. mkn pun sket je =(



tdo mmg nk beribe je. lpas df aku bg dia air zam2 dlm botol. sbb mulut tu asek nk ngempeng je. alahaai anak mummy. 


ni hari khamis ptg. demam nyer x kebah2 jgk. tangan n kaki sejuk tp kepala panas sngt3. pipi Medina jd merah mcm pkai blusher, aku masa tu dh riso giler dh. terus check temp dia 


amek ko....suhu Medina 39.9!!!! 
terus aku ajak hubby g klinik. ktorg g az zahhrah bangi coz hubby panel situ.


smp klinik doc check suhu, masih sama tggi dia.....so doc terus suh mandikan dia n bg ubat bontot. masa mandikan Medina masa tu menanges aku dibuatnye tau..kesian aku tgk dia, menggigil kesejukan.


ni suhu Medina masa hari jummat. demam dia on off. so nk xnk aku tpaksa cuti lg. xkn nk hntr dia g taska kan? 

tghari jumaat tu aku blik kg hubby coz FIL suh bwk blik. (hahaha kg la sngt padahal dkt banting je pun....cheras dgn banting 40min je kot) ptg jumaat tu Medina demam lg. suhu 38.4
FIL suh jaram dgn air bunga raya. 
alhamdulillah, sabtu tu panas Medina xdtg lg dh. suhu dia dh normal.



baru la nmpk dia senyum n nk makan. kalo x asek susu n air je. 
sian anak mummy kurus dh T____T



ahamdulillah pg ahad tu nmpk dia dh makin sihat n ceria.
erm betol la ckp kwn2 n MIL, Medina ni demam nk tambah akal n nk pandai something. 
huhuhu, lpas ni jgn sakit3 lg ye syg...x sanggup mummy tgk awk sakit mcm ni tau T____T 

ehh dh mcm karangan plak entry aku ni ^___^ panjang bebenor plak
hihi ok la nnt kt smbng lg ok.

Wednesday, 7 May 2014

KaWan & saHaBaT

ok2 hari ni kt citer pasal lain plak...hari ni nk citer tentang kawan sy :) 
yup my awaesome frenz ❤️ 


nama group yg diberi 'hepi family group'
ni kwn2 lepak aku. best kwn dgn diaorg. sume ade perangai msng2. sume dh kahwin. yg belah kanan sume dh ade anak, yg belah kiri je blom ade rezeki lg.
ktorg selalu outing sama2, g jjcm sama2, layan hobi sama2 n yg paling best setiap tahun ktorg mest akan buke puasa sama2 n g shopping raya sama2. 


nama group yg diberi 'group diva meletops' (hahahha mampos kene kutuk)
hahh yg ni bff aku! kwn dgn diaorg paling best! kalo lpak smbang ade je topik yg akan wt gelak smp kuar air mata.
best kwn dgn diaorg ni sbb dgn diaorg ni blh share petua & tips rumah tngga or pasal anak2, share resepi, rahsia kecantikan dll la. diaorg  bkn jenis kedekut ilmu :)
dan dgn diaorg aku la yg paling mude sekali n selalu kene buli dgn kakak2 ni =p



saya sayang kawan2 saya...hope persahabatan kite kekal smp bile2 ye =)

Tuesday, 6 May 2014

QaiReeN MeDiNa iN aCTioN #2

haiii uolls...hari ni jom kt layan citer gaya my lil princess ni tdo....tgk la gaya dia tu! 
gaya n mimek muke dia tu wat mummy xtdo n kadang2 liat nk bngun pg g keje 😬 
x pecaya? ckp aku bg alasan? hahh meh tgk pic bwah ni meh πŸ˜‰

masa ni rase nk gigit2 je pipi tu


yg ni xth style ape dia tdo


dulu2 elok je tdo dlm ni skrg bl dh pndai pusing x berani nk letak dia tdo dlm buai ni lg 😬 


masa ni g kenduri kahwin kazen aku...dlm dewan tu bising2 pun dia blh tdo ok!
mmg confrim la Medina ni ikut perangai Mummy..kuat tdo ^____~

ni pic mlm smlm...tetonggeng2 hahh tdo nyer


yg ni plak tdo kepala melentik ke blkng? 


hahh yg ni pun sama....suke sngt tdo wat kepala mcm tu



ermm yg ni ok sket kot...FYI setakat ni Medina tido xde la lasak sngt. xda la smp pusing 360darjah. dia juz tdo melentik mcm tu je la


hahh pic ni aku send dlm wasup group bff aku...sume geram tgk pic Medina tdo ni
siap diaorg nk smackdown Medina tau
hihihi jgn ckp diaorng aku pun geram dgn bontot n pehe dia tu ^___^


yg ni 1st time tdo pelok bantal. sblm2 x penah pun coz aku mmg x ajar anak aku pelok bantal n ade bantal bucuk 😬 


tido smbl befikir 😬


ni masa tdo dlm babycout..kalo blik banting mmg dia tdo dlm ni. 
hihi dpt la mummy n daddy tdo sama =)


hahh amek ko!! anak dara tdo tebongkang hahh 😬
masa ni baru bli kdr jln2 kot...Medina mmg x tdo 1 hari tu. blik je umah mandikan dia terus zzzzzz



hihi kalo korunk perasan la kan...Medina kalo tdo mest ade botol dkt tepi dia..yup botol air mest n wajib ade dkt sblh dia sbb kalo dia tjaga dia mest nk botol. dia akan capai sndr n pegang botol tu sndr. 
errmm bkn susu pun dlm botol tu tp air masak j...mcm org beso je kalo tgk care dia capai botol n masuk kan botol dlm mulut tau...
ok la nnt kite smbng citer lg ye...bye

Sunday, 4 May 2014

QaiReeN MeDiNa 7 MonTh oLd

hoii betol2 cuti updated blog aku ni....kalo rajin tu btol2 rajin tp kalo dh malas tu hurrmmm no komen la
ok la jom layan lg citer lil princess aku ni. alhamdulillah 15 april hari tu Medina dh masuk 7 bulan. dh makin aktif tp blm pandai merangkak lg...berguling je laju. kejap je dh ke hujung sana, kejap lg dkt tepi kabinet tv...
ade 1 ptg tu aku msak dkt dapo...xdengar pun suara dia...senyap je..aku pun g la intai Medina jp...haiihh patut la senyap je rupe2 nye dia tgk sedap mkn/hisap charger aku!!! ya Allah Medina oii seb baik la plug charger tu off  T___T
haiihh dh kene wat empangan dh skrnng ni...keliling aku kepong dgn bantal tau


hari tu g umah SIL,  dia bg walker ni....ehh walker ke ni eh sbb dia xblh bgerak pun...dia statik je dkt situ
so start dr hari tu kalo aku nk g dapo masak or wat keje lain jp mmg aku letak dia dlm tu je. hihihi
ehh korunk jgn salah faham plak, aku bkn nk kurung anak tp utk keselamatan dia. yela kt kan bekerja so bl blik ptg tu kelam kabut nk masak n wat keje2 lain lg. 
 



hahh tu la habit dia skrng...ape je brng sume nk masuk mulut tau
 


sempat lg tu mata menjeling tgk tv. FYI Medina ni suke sngt tgk drama n iklan
kartun tu aku pasang la jgk tp dia x tunjuk kan minat sngt. hihi ikut mummy la tu ske tgk drama ^___^
 

ok dh...nnt esok kt smbng lg