Monday, 19 May 2014

RaGaM maSuK 8 buLaN

asslamaualaikum uolls....
fuuuh.....last week smnggu aku cuti keje n cuti berBW. isnin mmg aply cuti, selasa cuti hari wesak, rabu keje sehari pastu khamis & jumaat cuti kecemasan T___T
errrrm, mest bnyk story yg aku dh tetinggal ni....sory yek uolls, nnt jp2 lg aku terjah umah uolls ok :) 

ermm alkisah nyer yg aku cuti last week adalah sbb my lil princess demam panas tibe2.
hari rabu hari tu lepas amek dia blik dr taska aku bg dia mkn. tgh makan tibe2 muntah selambak. then aku rase badan dia mcm dedar2. terus aku check temp dia

suhu ptg tu 37.7 T_____T


aku terus bogelkan dia n lap dia dgn tuala basah/sejuk


demam2 pun masih aktif lg. x reti dok diam. so aku pun cool je la lg.
esok pg nyer aku bngn nk siap g keje tibe2 rase badan Medina panas sngt2. terus aku check temp dia. 
alamaak suhu main naik 38.4


smlm ok lg  x merengek start pg tu Medina dh start merengek. nk bekepit je dgn aku. dgn daddy pun dia xnk. hoii mmg btol2 menguji kesabaran aku masa tu. sbb x penah dia wat perangai mcm ni. sblm2 kalo demam pun dia cool je lg. siap blh gelak2 tp kali ni demam lain mcm. mkn pun sket je =(



tdo mmg nk beribe je. lpas df aku bg dia air zam2 dlm botol. sbb mulut tu asek nk ngempeng je. alahaai anak mummy. 


ni hari khamis ptg. demam nyer x kebah2 jgk. tangan n kaki sejuk tp kepala panas sngt3. pipi Medina jd merah mcm pkai blusher, aku masa tu dh riso giler dh. terus check temp dia 


amek ko....suhu Medina 39.9!!!! 
terus aku ajak hubby g klinik. ktorg g az zahhrah bangi coz hubby panel situ.


smp klinik doc check suhu, masih sama tggi dia.....so doc terus suh mandikan dia n bg ubat bontot. masa mandikan Medina masa tu menanges aku dibuatnye tau..kesian aku tgk dia, menggigil kesejukan.


ni suhu Medina masa hari jummat. demam dia on off. so nk xnk aku tpaksa cuti lg. xkn nk hntr dia g taska kan? 

tghari jumaat tu aku blik kg hubby coz FIL suh bwk blik. (hahaha kg la sngt padahal dkt banting je pun....cheras dgn banting 40min je kot) ptg jumaat tu Medina demam lg. suhu 38.4
FIL suh jaram dgn air bunga raya. 
alhamdulillah, sabtu tu panas Medina xdtg lg dh. suhu dia dh normal.



baru la nmpk dia senyum n nk makan. kalo x asek susu n air je. 
sian anak mummy kurus dh T____T



ahamdulillah pg ahad tu nmpk dia dh makin sihat n ceria.
erm betol la ckp kwn2 n MIL, Medina ni demam nk tambah akal n nk pandai something. 
huhuhu, lpas ni jgn sakit3 lg ye syg...x sanggup mummy tgk awk sakit mcm ni tau T____T 

ehh dh mcm karangan plak entry aku ni ^___^ panjang bebenor plak
hihi ok la nnt kt smbng lg ok.

12 comments:

  1. menganga sajer si kecik ni cubit kang

    ReplyDelete
  2. salam k.aIEn ..

    huuhuh..bila anak tak sihat, ibulah yg paling risau sekali..sian medina,, ni demam nk beralih bulan ker sayang.. ? semoga kembali sihat dan semakin cergas yer... :)

    ReplyDelete
  3. demam nak dpt akal baru nie...jap lagi laa siap lee medina start merangkak plak ....

    takpe2, nisemua pengajaran dan pengalaman utk seorg yg bergelar mama n papa...anak first mmg gabra, masuk anak no 2-3 dah terrra dah sbb dah ade pengalaman....

    ReplyDelete
  4. salam aien... sorry tadi ade komen kt blog akak kan... terrrdelete la pulak... jari besar hahaha.. bukak kat hp td, nk click publish ter click kat delete... nak order bolehhhh aje.. msg la lagi senang.. sbb kalau kat komen blog ni tak perasan bila komen masuk... btw, gws medina.. sedap nama qaireen medina....

    ReplyDelete
  5. Anak Okje yg sulung dulu...tiap tiap bulan demam...memang memanjang risau hehe...Sekarang ni dah bujang pun alhamdulilah...kurang dapat demam..
    Biasalah ada budak kecik aein... bukan senang nak membesarkan anak...

    ReplyDelete
  6. alo..lo..lo..demam ye si kecik comel ni... moga dah beransur sembuh ya.. risau klu anak demam ni...

    ReplyDelete
  7. demam nak belajar berjalan la kot.. semoga sihat selalu yer syg..

    ReplyDelete
  8. demam nak pandai tuh... :)
    slm knl kembali :)

    ReplyDelete
  9. Alolololo..siannye..kalau anak sakit mmg hati xsenang je kan..

    ReplyDelete
  10. anak bila demam mmg camtulah gaya..nak mngempeng merengek..kena byk2 sabo..bukan sng nak besarkan seorang anak.huhu..

    Alhamdulillah medina dh smbuh..muka pun sudah ada senyum n ceria

    ReplyDelete
  11. Allah kesiannya anak. tengok muka anak pun nampak xlaratnya tue. alhamdulilah sihat dah dia. kalau anak demam memang mak-mak nie xde mood nk kerja huuu

    ReplyDelete