Thursday, 25 October 2012

HIV TesT

Yeah.. aku dah buat HIV Test. Untuk pengetahuan semua (bagi siapa-siapa yang belum tahu je yer), HIV test perlu dibuat bagi pasangan yang ingin berkahwin. 
Ianya HANYA boleh dibuat di klinik/hospital KERAJAAN sahaja. Kalau swasta tidak diterima


Dalam pengetahuan aku, sesiapa yang buat di KL atau kawasan bandar di area Selangor, kita perlu buat appointment dulu. Jangan main redah jer. Mau kena marah dengan nurse tu nanti. Untuk Selangor, boleh click SINI untuk list klinik/hospital kerajaan. 


mr.fiance g serah diri dulusdeady konon.....kt tngk jp lg ehhhh  ^___^hehehehe....mule2 tngk mcm berani tp sebenarnya dia takut jgk ok


Korang tahu kan, aku ni sangat takut dengan jarum. Asal jarum je aku rasa nak pitam. Dalam sejam juga aku menunggu. So masa menunggu giliran nak jumpa doktor tu, jantung aku rasa macam nak tercabut. Tak dapat aku bayangkan macam mana rasa sakit kena cucuk dengan jarum. 


Bila tiba giliran aku, aku rasa cam tak jejak lantai je. Tapi aku gagahkan juga demi nak kahwin kan. Doktor (sebenarnya bukan doktor. Attendant je kot) yang nak test aku tu sangat peramah. So hilanglah sikit perasaan nervous aku tu.


Okey, dia tak guna jarum yang sepatutnya dia test, dia cucuk guna jarum biasa je. Macam jarum peniti. Dan tak sakit okey. mmg dasar penakut T_____T
tunggu dalam 10 minit, siap and pergi balik jumpa doktor tadi untuk doktor sign n masuk result dalam sampul....SIAP!

nota ketot: Ya Allah permudahkanlah urusan kami dan murahkanlah rezeki kami. Aminnn~

No comments:

Post a Comment